2018 Yılı İçin Burçlara Göre Seyahat Önerileri

“Seyahatimi burcuma göre belirleyecek halim yok herhalde!”

Tabii ki, ama yine de bir şans vermeye ne dersiniz? 🙂

Burç merkezli listeleri-seyahat için söylüyorum-ilham veren noktalarından yararlanmak için mutlaka okurum, belki siz de benimle aynı yaklaşımdaysanız, listeye bir göz atabilirsiniz.

Hazır 2018’in ilk aylarındayken ve seyahat için planlar, programlar yapmaya çalışırken, “2018 seyahat listemizi güncellemeye ya da renklendirmeye”  başlayalım derim, haydi siz de dahil olun.

Astrolog  Janelle Belgrave‘nin burçlar için verdiği seyahat ipuçlarını okurken, yola çıkmayı arzulamak ne güzel olacak. Farklı bütçelere göre, düşük ve yüksek maliyetli öneriler parmaklarınızın ucunda.

Yıldızlardan ilham alıp, hayal edelim ve yola çıkalım!

 

Koç | 21 Mart – 19 Nisan 

Uranüs, burcunuza yeniden dönüş yapana kadar kısa bir süreliğine sizi terk ediyor nihayet. Bu yedi yıllık misafirliğin üzerine, önümüzdeki günlerde kendinize yeniden zaman ayırmak ve “eğitmek” açısından mükemmel bir süreç olabilir. 2018’de kendinizi yenilenmiş hissedebilirsiniz. Bu yeniden doğuşu da mükemmel bir yolculukla kutlamaya ne dersiniz?

Öneri 1: Phu Quoc Adası, Vietnam

Yıldızları takip etmeye başlamaya karar verdiyseniz, istikametin tropikal topraklar olacağını bilin. Astrolog  Janelle Belgrave, size sezon dışı seyahatler öneriyor. Kendinizi bulmak adına, özellikle de ekim ve aralık ayları arasında, Phu Quoc adasında bulunmak ruhunuza iyi gelebilir. Beyaz kumlu plajlar, taze deniz ürünleri ve yemyeşil yağmur ormanları, size şimdiye kadarki en iyi tatilin garantisini verebilir.

 

Öneri 2: Boulder, Colorado

Astrolog  Janelle Belgrave’e göre bu yıl yapılacak olan sportif faaliyetler Koç burcuna baya iyi gelecek. Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletine bağlı olan Boulder şehri, bu faaliyetler için biçilmiş kaftan olabilir. Mesela kaya tırmanışı gezisine ne dersiniz?

 

Boğa | 20 Nisan – 20 Mayıs

Her ne kadar alışkanlıklarınıza bağlı olsanız da, konforlu düzeninizden çıkmanız için 2018 sizi bekliyor, yani bekliyormuş. Belgrave der ki; “Ani değişim gezegeni olan Uranüs, bu baharda Boğa’ya geliyor”.  “Size tamamen yabancı bir şey denemek için şimdiye kadar çok zamanınız vardı ama artık kaçışınız yok.” Lezzetli yemekler, nefes kesici manzara, iyi vakit geçirme için gerekli diğer koşullar…

 

Öneri 1: Páros Adası, Yunanistan

Vay, ne şanslısınız, bahtınıza Yunan adası çıktı.

Gevşemek ve zamanı daha yavaş bir şekilde yaşamak ve hayatın tadını çıkarmak için daha iyi bir yer yoktur herhalde. Bence bu hemen hemen pek çok Yunan adası için geçerli!

 

Öneri 2: Paso Robles, Kaliforniya

Şarap tadımı fırsatlarıyla dolu bir tatil tam da burada sizi bekliyor. Paso Robles, Kuzey Kaliforniya’da yer alan ve 200’ü aşkın şarap imalathanesi ile kalbinizi çalmaya aday olan bir şarap şehri. Bölgenin en ünlü restoranlarından olan Tobin James Cellars ziyaret edebileceğiniz noktalardan.

 

İkizler | 21 Mayıs – 20 Haziran

Neyse ki artık nefes alabileceğiniz bir yıl içerisindesiniz. Astrolog  Janelle Belgrave’e göre  “Harekete geçmenin en prestijli zamanı ve lokal seyahatler düşünmek size daha iyi gelecek.”

Hatta konuyu ilerletiyor ve “Sizin için en iyi macera, dilini bile konuşamadığınız bir konum seçmeniz olacak!”

 

Öneri 1: Marakeş, Fas

Kıskandım sizi sevgili ikizler! Yeni bir kültür hakkında bilgi edinmek,  insanlarla sohbet ederek ve dolaşarak gününüzü keyifli bir hale getirmek için mükemmel bir seçim. Marakeş’te pazardaki baharat kokularından, ihtişamlı sarayları gezmeye kadar dolu dolu bir program yapmak mümkün.

 

Yengeç | 21 Haziran – 22 Temmuz

Yengeç burçları, kendini evinde gibi hissedeceği yerlere seyahat etmek için hazır mı acaba? Nereye giderseniz gidin, kendinizi yenilemeye imkan sağlayacak noktalar seçmeye özen gösterin. Her şeyin kopyala yapıştır olmasına gerek yok bence 🙂

 

Öneri 1: Bodrum

Mis gibi deniz ve mükemmel plajlar için oldukça ideal bir rota. Hem de kendinizi baya evinizde hissetmeniz oldukça yüksek!

Öneri 2: Boca Chica, Dominik Cumhuriyeti

Biraz uzaklara gitmeye ne dersiniz? Plaj voleybolu, el değmemiş plajlar, yerel bir sohbet, keyifli anılar…

 

Aslan | 23 Temmuz – 22 Ağustos

Aslan burcunun başlı başına kendini ifade etmekten çok hoşlanması, bu yıl maksimum noktaya çıkıyor. Belgrave diyor ki; “Bu yıl bir seyahat rotası seçerken, özgünlüğünüzü, eğlencenizi ve cömertliğinizi gösteren bir yer seçin”. Şenlikli, konserli veya özel etkinliklerin yapıldığı şehirler…

 

Öneri 1: Rio de Janeiro, Brezilya

Eee, size de bu yakışır. Rio de Janeiro’daki karnaval dünyanın en büyük partisini sunuyor size. Sokaklarda dansın, yüksek sesle müziğin ve ihtişamlı kostümlerin keyfine varın.

 

Öneri 2: Miami, Florida

Aslan burcunun iyi vakit geçirmeyi sevdiğini herkes bilir! Miami, kendinizi şımartmak için en ideal yer değil mi sizce de? Leziz yemekler ve bol eğlence için hazır mısınız?

 

Başak | 23 Ağustos – 22 Eylül

Kendi burcumu kendim yazabilir miyim?

Başak burcu elbette ki, iyi düşünülmüş bir seyahat planıyla yola çıkacak. Yapılacak alternatifli listelerden sonra ilgi çekici o güzergaha ulaşılacak sonunda da. Belgrave diyor ki; “Başak burcu insnaı ayrıntıları sever, bu nedenle sanat ve müzeler sunan herhangi bir yer hemen ona hitap edebilir”.

 

Öneri 1: Jaipur (Pembe Şehir) Hindistan

Jaipur diğer adıyla Pembe Şehir, oldukça büyüleyici bir yer. Her sokak köşesinde karşınıza çıkacak olan renk tonları sizi cezbetmeye hazırlanıyor, çok bekletmeyin. Güzel kumaşlar, mücevher ve el yapımı ürünlerle karşılaşacağınız Johari Çarşısı ve Kishanpol Pazarı’na göz atmak için kendinize bol zaman ayırın.

 

Öneri 2: Manchester, İngiltere

Manchester, kesinlikle daha yakından bakılmayı hak eden bir şehir.

 

Terazi | 23 Eylül – 22 Ekim

Astrolog  Janelle Belgrave, “Sınırlamalar ve sorumluluk gezegeni olan Satürn, Terazi için 2018’de tam hız alacak” diyor. “Bu durum da, seyahat ederken kendi ihtiyaçlarınızı, arkadaşlarınızınkiyle de dengelemeyi öğrenmek zorunda olduğunuz anlamına geliyor.”

Uzlaşmacı olmanın kazanacağını unutmayın.

 

Öneri 1: Hokkaido Adası, Japonya

Japonya’nın en kuzeydeki adası olan Hokkaido, kendinizi dengelemenin önemli noktalarından olabilir.  Hedefiniz, yaz aylarındaki lavanta tarlaları olabilir.

 

Öneri 2: Prag, Çek Cumhuriyeti

Hayatta daha ince şeylere önem veren herkes için Prag rüya gibi bir kaçış. Görkemli yapılar, Gotik kiliseler, kültür ve müzik dolu turlar…

 

Akrep | 23 Ekim – 21 Kasım

Bu yıl ufkunuzu daha da açacak ve sizi dönüştürüp, genişletecek rotalara sıcak bakmanız isabetli olabilir. Hayatınızı yeniden değerlendirmeye hazırsanız, yenilenmek için yola çıkabilirsiniz.

 

Öneri 1: Fluðir, İzlanda

Yıldızlara göre Fluðir’deki doğal kaplıcalara gitmenin tam zamanı.  “Secret Lagoon” gibi az bilinen yerlere doğru harekete edebilirsiniz. Gerçekten deneyim gibi bir deneyim sizi bekliyor.

 

Öneri 2: Sedona, Arizona

Kırmızı Kaya Ülkesi Arizona, tam da onarıcı bir yolculuğa çıkmanız ve doğayla başa kalmanız için ideal yerlerden. Bu çarpıcı görünümde piknik gayet iyi bir fikir olabilir.

 

Yay | 22 Kasım – 21 Aralık

Sınırlamalarıyla bilinen Satürn sizi terk ettiğine göre yola çıkmaya hazırsınız diye düşünüyorum. Bu kutlama havasında geçmeye müsait olan seyahat planı için keşiflerle dolu eğlenceli bir gezi düzenlenebilir. Kültürel ufkunuzu genişletecek olan ve merakınızı ateşleyen fırsatlara açıksınız değil mi?

 

Öneri 1: Zagreb, Hırvatistan

Yılbaşı zamanı için yolunuzu Zagreb’e düşürmenizi öneriyor, Astrolog  Janelle Belgrave. Ne de güzel bir zamanlama.

 

Öneri 2: New Orleans, Los Angeles

Amerika’nın kültür küpü olan şehirlerinden New Orleans’a bir gezi düzenleyerek maceracı ruhunuzu daha da genişletebilirsiniz. Bu topraklar, her gezginin şans verdiği ve bir gün mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

 

 

Oğlak | 22 Aralık – 19 Ocak

“Sorumluluk” ve “otorite”, bu yıl oğlak burçlarının anahtar kelimeleri olacak. Kendilerini, her zamankinden daha ciddiymiş gibi hissetmeniz gayet normal. Bu yüzden üzerinizdeki bu yükü hafifletmenizi sağlayacak rotalara şans vermenizde fayda var. Gevşemeyi öğrenirken, başkasının, yükünüzü paylaşmanıza izin vermeniz için de doğru zamanlama olacak.

 

Öneri 1: Berlin, Almanya

Berlin gibi bir şehir, yiyecek, eğlence, gezi ve alışveriş alanlarında yüksek puan alan bir yer olduğu için oğlak burçlarının ilgisini rahatlıkla çekecektir.

 

Öneri 2: New York

New York gibi bir şehirde asla sıkılmayacaksınız. Tiyatroların, bit pazarı turlarının ve uzun yürüyüşlerin tadını çıkarın.

 

Kova | 20 Ocak – 18 Şubat

“Kova burçları, özellikle kendinden farklı görüşlere sahip insanlarla eğlenirken, sıkı sıkı sarıldığı o alışkanlıklarından da vazgeçmeli” diyor Astrolog  Janelle Belgrave. Bir tur gezisine çıkmayı deneyebilirsiniz mesela.

 

Öneri 1: Pyeongchang, Güney Kore

Güney Kore, 2018 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak ve sosyalleşmeniz için bu iyi bir fırsat olabilir.

 

Öneri 2: Montreal, Kanada

Alternatif faaliyetler için bol miktarda seçenek sunan bu şehir, temiz hava almak için de müthiş noktalardan. Pek çok gezginin listesinde yer alan bu şehir için yolculuk vakti.

 

Balık | 19 Şubat – 20 Mart

Hayal gücünüz en büyük nimetiniz! Tuhaf yanlarınızla başa çıkmayı öğrenmenin zamanı geldi, bunu da unutmayın. Başkalarının, enerjinizi emmeye yönelik davranışları karşısında da, onlarla iletişimi geçici bir süre kesmeniz isabet olacak.

 

Öneri 1: Melbourne, Avustralya

Geniş ovalar, grafiti kaplı sokaklar ve büyüleyici çağdaş sanat galerileri ile Melbourne, müthiş bir deneyim vaad ediyor. Gevşemenize izin verin sadece.

 

Öneri 2: Meksiko, Meksika

Meksika’nın başkenti bu büyüleyici şehir sizi mimari manzarasıyla etkilemeyi bekliyor. Şehir için “Dünyanın en gösterişli müzesi” olarak biliniyor.

 

Kaynak: Refinery29.com

2018 Yılı İçin Burçlara Göre Seyahat Önerileri

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir