2020 Yılında İzlediğim Dizilerden Favorilerim

Geçmişe hızlı bir bakış. Her ne kadar o bahsedilen geçmiş, koca bir yıldan ziyade, 28 gün çeken şubat ayı gibi hissettirse de; çeşitli yaşanmışlıklar söz konusu!

Hayatımda en çok (kime göre, neye göre) dizi izlediğim yıl, 2020 oldu galiba. Üniversite zamanımda bile böyle değildi sanki. Her zaman film odaklı ilerledim şu hayatta. Neyse, yaptığım girizgahtan anlaşılmıştır, 2020’nin en çok sevilen dizilerini önüme dizeceğim.

“2020’nin En İyi Dizileri” diyerek yazıyı sonsuzluğa kadar uzatmak istemiyorum, bir de bu iddialı başlıkların hakkını veremediğimi düşünüyorum hep. O yüzden yazıyı; önerilerine, yorumlarına (seyahatten sinemaya… sürekli takip ettiğim iki başlık varmış :/ ) güvendiğim The Guardian’ın paylaştığı “2020’nin En İyi 50 Dizisi” içeriğinden, kendi favorilerimi de seçerek oluşturduğum bir görünüme kavuştu. Bir de; ilk sıraya yerleşen 10 diziyi de her gün tek tek açıklayıp, heyecanı yukarılara çıkardılar.

Sıralamam yok, gelişine gidiyorum. Liste; 2020’de ilk kez yayınlanan + yeni sezonu yayınlanan dizilerden oluşuyor.

Bir Başkadır, Undoing, High Fidelity, Little Fires Everywhere sizin de kulaklarınız çınlasın.

My Brilliant Friend | BeIN Connect

Başladım, yarım bıraktım, sonra tekrar… Yıl bitmeden bir daha şans verdim ve doğru kavuşma + buluşma yaşandı. Yayınlanmış iki sezonu bulunan dizi My Brilliant Friend, Elena Ferrante’nin aynı adlı romanından uyarlama. 1950’lerde, İtalya’da Napoli’de geçen dizi, sakin temposuyla, yer yer karanlık atmosferiyle; iki arkadaşın yıllara uzanan ilişkisini ve o süreçte yaşananları anlatıyor.

Industry | BeIN Connect

Kadrosunun enerjisi çok iyi olan dizilerden kesinlikle. Dizinin ilk bölümünün yönetmeni ise Lena Dunham. İlk sezonu kasım ayında yayınlanan dizi; Londra’daki bir yatırım bankasında kalıcı pozisyonlar elde etmeye çalışan bir grup gencin hikayesi.

The Guardian’ın dizi özelindeki yorumu şöyle; “Bundan on yıl sonra bu dizideki herkes bir star olacak.”

On yılı bulmaz bile!

Curb Your Enthusiasm | BeIN Connect

Jon Hamm, dizinin 10. sezonunun konuk oyuncularından.

Larry David’in uzun süredir devam eden bu durum komedisinin 10. sezonu, 2020’de yayınlandı ve günlerimi şenlendirmeyi başardı.

Unorthodox |Netflix

Deborah Feldman’ın gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı dizi, dört bölümden oluşuyor. Hasidik Yahudi bir kadının, görücü usulü evliliğinden kaçıp yeni bir hayat kurma mücadelesini anlatıyor.

2020 yılında yayınlanan yabancı dizilerden izlemeye başladıklarıma linkten göz atabilirsiniz.

The Queen’s Gambit | Netflix

İzlemeye Başladığım Yeni Yayınlanan Yabancı Diziler / 2020

Yılın en çok ilgi gören dizilerinden. Dizi Walter Tevis’in aynı adlı romanına dayanıyor. 1950’lerin ortalarından başlayıp 1960’lara doğru ilerleyen hikaye; duygusal sorunlar, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile mücadele ederken dünyanın en büyük satranç oyuncusu olma yolunda ilerleyen kadın bir satranç dahisini anlatıyor. Beth Harmon karakterine hayat veren Anya Taylor-Joy için de kalpler.

Normal People | Blu TV

12 bölümden oluşan dizi Sally Rooney’nin aynı adlı romanından uyarlama. Roman da, dizi de 2020’nin en çok konuşulanlarından oldu. Zarif, modern bir aşk hikayesi anlatılıyor. Her ikisi de İrlanda’nın küçük bir kasabasında yaşayan ancak çok farklı geçmişlerden gelen Marianne ve Connell’in hikayesi.

Hafta sonunda bitirmelik mini dizi önerilerinin linki de burada.

I Hate Suzie | BeIN Connect

Billie Piper’ın canlandırdığı aktris Suzie karakterinin, telefonu hacklenir ve sansürsüz çıplak fotoğrafları sızdırılır. Fotoğraflardaki kişi ise eşi değildir! Yer yer şok eden, yer yer eğlendiren ve yürek burkan bir hikaye de peşinden geliyor.

I May Destroy You | BeIN Connect

Michaela Coel tarafından yazılan, birlikte yönetilen, başrolünde de yer aldığı dizi toplam 12 bölümden oluşuyor. Her bölümde, özellikle sonlara doğru insanın içinden geçer gibi bir etkiye bürünüyor dizi. Karakterleri çok sevmiştim! Londra’da sarhoş olduğu gecenin ardından başından geçenleri ortaya çıkarmaya / hatırlamaya çalışan bir kadın karakterin hikayesi.

The Great | BeIN Connect

Elle Fanning’in 18. yüzyıl Rus İmparatoriçesi Büyük Katerina’yı canlandırdığı dizi; ihtişamıyla ve o ihtişamın içindeki “gariplikle” hooop diye içine çekiyor.

Ted Lasso

Yeni başladım ve sevdim. Listede olmayı hak ediyor. Amerikan Futbolu koçu Ted Lasso, Londra’da bir futbol takımını yönetmeye başlar. Dizi; nazik olmaya çalıştığımızda dünyanın gerçekten daha iyi bir yer olabileceğini hatırlatıyor.

İzleme Listemde Olan Diziler

Pen15 (İlk bölümü bitirdim + sevmek ve sevmemek arasında kaldım, tekrar başlayacağım)

Little America

Cheer | Netflix

Insecure | BeIN Connect

The Boys | Amazon Prime

How To With John Wilson

 Small Axe

The Plot Against America | BeIN Connect

Ramy

Lovecraft Country | BeIN Connect

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir