2021 Emmy Ödül Töreni’ne Hazırlık | Aday Diziler

Fiziksel etkinliklere tam hız geri dönüldüğünü derinden hissettiğimiz günler yaşıyoruz. Haydi bakalım!

19 Eylül Pazar gecesi gerçekleşecek olan 73. Emmy Ödülleri, bu yıl çeşitli sosyal, kültürel ve ırksal konulara ve korkudan çizgi romanlara kadar uzanan türlere yayılan çeşitli projeleri gündemine alıyor. Bu yılki adaylar listesinde, Drama Dizisi En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen ilk trans kadın oyuncu olan “Pose” yıldızı Mj Rodriguez yer alıyor.

Marvel Studios, 23 adaylık alan ilk TV projesi “WandaVision” ile bir dönüm noktasını da kutluyor. 23 oldukça iddialı, bakalım toplam kaç ödülün sahibi olacak.

En çok adaylık alan platformlara bakınca ise o listede ilk sıralarda HBO ve HBO Max yer alıyor. Toplam 130 adaylık! Netflix ise 129 adaylıkla ikinci sırada yer alıyor. Diğerlerinin hatırı kalmasın! Disney+ 71 adaylık, Apple TV+ 35 adaylık, Hulu 25 adaylık ve Amazon Prime Video 20 adaylık elde etti.

Emmy Ödülleri’ne aday olan dizi ve filmlerden izleme listenize ekleyebileceğiniz yapımlar serisi yaptım, göz atmak isterseniz aşağıda.

WandaVision (Mini Dizi)

WandaVision

En çok aday gösterilenler listesinde üçüncü sırada, 23 Emmy adaylığı alan Disney+’ın Avengers spinoff serisi yer alıyor. Mini dizi WandaVision, banliyöde yaşayan süper kahramanların hikayesine odaklanıyor.

The Handmaid’s Tale | BluTV

Margaret Atwood’un klasik distopik kitabından uyarlanan Hulu orijinal dizisi The Handmaid’s Tale  dördüncü sezonu, başrol oyuncusu (Elisabeth Moss), olağanüstü yardımcı kadın oyuncularıyla (Madeline Brewer, Ann Dowd, Yvonne Strahovski ve Samira dahil) 21 Emmy adaylığı elde etti.

Ted Lasso

Ted Lasso’cuğum da çaktırmadan gelip, 20 adaylık elde etti. Apple TV+’ın komedi dizisinin ilk sezonu yeterince ses getirmeye yetti.

Amerikan Futbolu koçu Ted Lasso, Londra’da bir futbol takımını yönetmeye başlar. Dizi; nazik olmaya çalıştığımızda dünyanın gerçekten daha iyi bir yer olabileceğini hatırlatıyor.

Lovecraft Country

İzleme listemde yıldızlarla duruyor ama du’ bakalım ne zamana… HBO’nun Matt Ruff’ın fantastik romanından uyarladığı bu dizi oyuncu kadrosunun performansıyla çok konuşulmakta. Toplam 18 adaylığı var.

The Queen’s Gambit (Mini Dizi) | Netflix

18 adaylığı mevcut ve yine ortalığı yakıp geçecek gibi duruyor. Rakipler de güçlü bir yandan tabii.

Mare of Easttown (Mini Dizi) | BeIN Connect

Uy tatlı çiçeğim. 16 adaylık elde eden Mare of Easttown, Korkunç bir cinayeti çözmekle görevli ve aynı zamanda kendi kişisel sorunlarıyla da uğraşan küçük bir Pennsylvania kasabası dedektifi olan Mare’in hikayesi.

Mare of Easttown’u Seven Bu Dizileri de İzler” başlıklı yazının linkini de bırakıyorum.

The Mandalorian 

24 adaylık elde ettiği için sevgiler. The Crown ile en çok aday gösterilen dizi kendisi. Yıldız Savaşları evreninde geçen Disney + yapımı.

The Crown | Netflix

24 adaylık elde eden bir diğer kalp çalan yapım kendisi. Bu İngiliz siyasi draması, dördüncü sezonuyla listelere aday.

The Kominsky Method | Netflix

İkinci sezonuyla yedi adaylık alarak bir kez daha Emmy ödüllerine aday gösterildi. Henüz başlamadıysanız, izleme listenize eklemenizi öneririm.

En İyi Komedi Dizi dahil olmak üzere dört adaylığı bulunuyor.

Hacks

İzleme listemde, en kısa sürede umarım! 14 dalda adaylık elde bu dizide en başta kostümler kalp çalıyor.

Efsanevi bir Las Vegas komedyeni olan Deborah Vance ile 25 yaşındaki danışmanı arasında kurulan bağ üzerine.

Pen15

Maya Erskine ve Anna Konkle’nin Hulu komedi dizisi, ikinci sezonu için çeşitli adaylıkları kaptı. En İyi Komedi dizisinde adaylar mesela. Toplam üç adaylığı mevcut.

Maya Erskine (34) ve Anna Konkle (34), 2000 yılında kendilerini on üç yaşındaki çocuklar olarak oynuyorlar ve çevreleri de gerçek on üç yaşındaki çocuklarla çevrili bir yetişkin komedi dizisi.

I May Destroy You (Mini Dizi) | BeIN Connect

I May Destroy You

En İyi Mini Dizi kategorisinde aday ya hani, alsın konu kapansın! Yeteri kadar övülmediğini+konuşulmadığını düşündüğüm bir mini dizi.

Halston (Mini Dizi) | Netflix

Bu dönem ve anlatı dizisinin başrolünde yer alan Ewan McGregor, mini dizi kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu ödülü için Hugh Grant (The Undoing) ile kapışacak gibi görünüyor.

The Flight Attendant

Dokuz Emmy adaylığı kazanan HBO Max dizisi. En başta, En İyi Komedi dizisi dalında aday oluşu onu radarıma sokuyor.

Alkol sorunu olan pervasız bir uçuş görevlisi, yanlış otelde, yanlış yatakta, ölü bir adamla uyanır ve ne olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur.

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir