RESTORANDA SİPARİŞ VERMENİN 6 TAKTİĞİ

RESTORANDA SİPARİŞ VERMENİN 6 TAKTİĞİ

Kontrolü ele almanın vakti çoktan geldi tabii ki.

Bir restorandaki sipariş verme süreci, hepimizin ortak anılar biriktirmesine zemin oluşturmuştur herhalde. Restoranların, ya da çoğu restoranın, kurnazca yaklaşımları menüdeki seçimlerimizi bizzat etkilerken aşağıdaki önerilere dikkat etmeye başlamamız “şimdi onlar düşünsün” dememize sebep olacak.

Fehime Reyhan Güneş’in derlediği şahane notlar sayesinde, oyunu başlatın ve kimin daha zeki olduğunu gösterin!

restoranda sipariş nasıl verilir

“Restoranlar aşırı miktarda yemek yemeniz için elinden geleni yapıyor. Sizi baştan çıkarmak için ise dekorasyon ve ışıklandırma da dahil olmak üzere pek çok yöntem kullanıyorlar. Taktikleri öğren ve bu savaşın kazananı sen ol.

BAŞLARKEN

Başlangıç ve atıştırmalıklar, genelde menünün sol üst kısmında yer alır. Nedeni, insanların menüleri sol üstten başlayarak okuması. Ancak gıda bilimciler, bu yiyecekler ne kadar lezzetliyse ana yemeğinden o kadar az zevk alacağınızı söylüyor. Bir sonraki yemeğe çıkışınızda başlangıç kısmını pas geçebilirsiniz.

 

KUTU İÇİ

“Günün Yemeği” veya “Özel Menü” şeklinde sunulanlar ucuz ve yüksek kalorili içeriklerle hazırlanmış olabilir. Porsiyonu da genellikle büyük ve çeşit açısından zengindir. Yemeğe başlamadan önce “kalanı paket yaptırırım” düşüncesine sahip olmak, yüzde 40 daha az yemenizi sağlar.

RESTORANDA SİPARİŞ VERMENİN 6 TAKTİĞİ

 

ÇEKİCİ ANLATIM

Betimlenerek anlatılan yiyecekler yüzde 28 daha fazla tercih ediliyor. Bu yiyecekler fiyatına ve besin değerlerine bakılmaksızın lezzetli olarak değerlendiriliyor. Nostaljik tanımlamalar (anneanne tarifi) ve coğrafi terimler (İzmir tulum) de kalorilerle savaşınızda sizi yoldan çıkarabilir.

 

ACIKTIRAN RENKLER

Yüksek kalori değerlerine sahip yemeklerin görsellerinde sıklıkla kullanılan sarı, kırmızı ve mavi gibi renkler daha aç hissetmenize neden olabilir. Menüye göz gezdirmeden önce duun ve gerçekten ne istediğinizi bir kere daha düşünün.

 

DOĞRU BİLDİĞİNİZ YANLIŞLAR

Makarna, kalorisi ve yağ oranı düşük bir besin olduğundan sanılanın aksine doğru şekilde yapıldığında ve uygun porsiyonda servis edildiğinde kilo aldırmıyor. B vitamininin yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve selenyum açısından oldukça zengin olan makarnayı beslenme programında bulunan ekmeğin yerine tüketebilirsiniz. Kepekli ya da buğday unundan yapılmış bir makarna hafif bir sosla tercih edildiği zaman hem doyurucu hem de besleyici bir öğün olabilir. Kremalı ve bol peynirli olanlardan uzak durun, kepekli ve domates soslu olanı tercih edin.

RESTORANDA SİPARİŞ VERMENİN 6 TAKTİĞİ b

 

ÖZEL SEMBOLLER

Yemeklerin yanına vejetaryen, diyet ya da glütensiz gibi dikkat çekici bir ibare ya da sembol koymak o yemeği mutlaka sağlıklı hale getirmiyor. Bu tarz semboller, siparişinizin diyet dostu olduğu konusunda sizi yanıltabilir. Garsona o yemeğin içinde neler olduğunu ve nasıl yapıldığını sorun, kararınızı öyle verin.

RESTORANDA SİPARİŞ VERMENİN 6 TAKTİĞİ

Diğer post önerileri;

DÜNYANIN EN İYİ 5 MUTFAĞI

BİRAZ DA BURANIN SUYUNU ÇIKARAYIM: MARİKA KURTULUŞ

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir