Elmalı Tart / Doğaya Dönüş

Nişantaşı’nda ev yemekleri yapan “Doğaya Dönüş” isimli mekan, tatlılarıyla da kalbimi feth eden yerlerden. İkinci dükkanını da yine aynı sokakta açmaya hazırlanan “Doğaya Dönüş“, mekanın adından da belli olduğu üzere, sağlıklı yemekler yapmakta. Lokantaların ev yemeğinden anladıkları genel olarak bol yağlı, az çeşit yapmak ve içine mutlaka ya kıyma ya da et sıkıştırmak oluyor ya hani burası öyle değil.

Processed with VSCOcam with m5 preset

 

Doğaya Dönüş‘de her şey gerçekten çok leziz, sağlıklı ve tertemiz. Fiyatları da makul. Böylesini bu devirde bulmak çok zor. Yemeklerini ayrı bir postta yazmak istiyorum. Öncelik elmalı tarta. Şekerinin kıvamı tam dozunda, hamurun ve elmanın klasik uyumu yakalanması basit gibi görünse de dozu ayarlanmadığı zaman hüsran olabiliyor. Burada hüsrana yer yok diyebilirim sadece. Mekanın tek negatif yanı tatlı fiyatları. Neredeyse karnımı doyurduğum bir tabak yemek parasını, tatlının tek porsiyonuna istiyorlar. Kek ve türevlerinde iyiler bence, tiramisuda beklediğim tadı bulamadım.

 

Tatlılarına ilave olarak yazmak için sabırsızlandığım diğer konu ise kişleri. Kiş konusunda çok züperler. Mutlaka deneyiniz.

 

Processed with VSCOcam with m5 preset


Adres: Hüsrev Gerede cad. Fırın sok.

Tel: 0212 260 17 61

Tarif: Teşvikiye camii’den aşağı doğru yürüyünüz ve Hüsrev Gerede tarafından yola devam ediniz. Köşede Emel eczanesini görene kadar yürüyün. O köşeden içeri girince göreceksiniz zaten.

 

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir