Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan

Şehir durmuyor, her geçen gün yeni bir mekan açılmaya devam ediyor. İşte onların içerisinden radarınıza almanız gerekenler;

Zoo Food Drink Music

Kadıköy’de bulunan Çiçek işleri’ni bilirsiniz. Zevkli dekorasyon eşyalarının bulunduğu orjinal bir dükkandır. Çiçek İşleri hemen karşı dükkana taşındı. Yerini de Zoo’ya bıraktı. İşletmecileri aynı ve bunu mekana girdiğiniz an anlıyorsunuz zaten.

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan 99

Mis gibi ortam

Dekorasyondaki ahşap ağırlığından. Sunumlarda da ahşap dekoratif öğelere ağırlık vermişler. İçeride geniş bir kış bahçesinde oturuyormuş gibi hissetmeniz olası. Duvardaki resimler de hoş bir hava katmış. Menüsüne gelecek olursam, kahvaltı çeşitlerinden salata ve makarnalara kadar kısa ve öz bir menü oluşturulmuş. Yediğim her şey fazlasıyla lezzetliydi. Özellikle taptaze ekmeklerle servis ettikleri istiridye mantarlı omletlerini bir sabah mutlaka deneyin.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No 44, Kadıköy

Tel: 216 336 21 22

Meet Lab Coffee

Meet Lab Coffee, Caddebostan Cemil Topuzlu Caddesi’nde, kolay anlatımla yol tariflerinin vazgeçilmezi Caddebostan Migros’un karşısına geçip yukarıya doğru yürüdüğünüzde sağda kalıyor. Bağdat Caddesi’nde nitelikli kahve içmek istediğinizde, Şaşkınbakkal’da birçok seçenek olmasına rağmen Caddebostan’da zincir kahveciler dışında pek de seçeneğimiz yoktu bugüne kadar.

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan 8

Meet Lab Coffee bu ihtiyaca ilaç gibi gelecek bir mekan olmuş. Hem dekorasyonu hem de sakinliği açısından buralarda zaman geçirmek istediğinizde ilk tercih edeceğiniz yer olmalı. Özellikle tasarıma bayılacaksınız, kapıdan girdiğinizde koca bir erlen (Laboratuvar Malzemesi) karşılıyor sizi. Flat white ve Cortado’sunu denedim. Kahveler de gerçekten lezzetli ve isteğinize göre soya sütüyle de servis edilebiliyor. Üçüncü dalga kahveciler arasında önemli bir yer edineceklerini düşündüğüm Meet Lab Coffee’yi mutlaka keşfedin.

Adres: Caddebostan, Operatör Cemil Topuzlu Cd.

 

Village Coffee&Books

Yel değirmeni Mahallesi huzurludur, sakindir derken bir sürü yeni mekanın açılmasıyla kalabalıklaştığı ve değişiklikler yaşadığı aşikar; ancak yine de birçok yere göre çok fazla mutlu eden bir havası var. Mahallenin yepyeni bir sakini Village Coffee&Books. Diğer yerlerden açık ara farklı olduğu şey, bence buraların en şık mekanı oluşu.

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan 7

Girişteki salıncaktan, içerideki soft renklere, bahçe kısmındaki ferahlıktan, ufak tefek dekoratif eşyaların şirinliğine kadar her ayrıntı düşünülmüş ve tatlı bir yer yaratılmış. Güleryüzlü servis, tatlı sunumlar ve lezzetli kahvaltılar de bir yandan etkileyici. Village Coffee&Books’un menüsü büyük ölçüde kahvaltılardan oluşuyor. Tost, sandviç, salata ve tatlı çeşitleri de tatmin edici; ama kahvaltı menüsü epey geniş. Özellikle sıcak bir günde, bahçeye yerleşip kahvaltı veya kahve-tatlı keyfi yapmak eminim sizin de çok hoşunuza gidecek, benden söylemesi.

Adres: Rasimpaşa, Recaizade Sk. No:54

Telefon: 216 450 30 10

 

Parodia Coffee House&Bistro

Beşiktaş’ta Ihlamurdere Caddesi’nde yürürken, sağ tarafta Parodia’nın dikkatinizi çekmemesi olanaksız. Belki burası Moda’da açılmış olsa böylesine dikkat çekici olmaz çünkü su yeşili kapısı ve sade dekorasyonuyla; Beşiktaş’ta bir ilk diyebiliriz. İçerisi olabildiğine geniş ve ferah. Menüde günün çorbası, günün yemepi gibi günlük olarak değişen seçeneklerin yanı sıra, kuru meyveli omlet, közlenmiş sebzeli omlet gibi farklı çeşitler de var.

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan 4

Klasikler de unutulmamış; kahvaltılardan, salatalara, tostlardan, sandviçlere yiyebileceğiniz birçok şeyi bulmak mümkün; ancak asıl harikalar yarattıkları alan tatlılar. Cheesecake’ler, kurabiyeler enfes. Hele bir brownie’leri var ki son günlerde tattığım en iyi şey diyebilirim. Alın kitabınızı tatlınızı bir masaya kurulup Beşiktaş’ı seyredin. Epey keyifli.

Adres:  Türkali, Ihlamurdere Cd. No:101 Beşiktaş

Telefon: 212 258 02 02

 

Day  Coffee&Design

Day, Kadıköy’de Oyun Atölyesi’nin iki yanında, sessizce açılmış. Önünden geçerken gördüm, hemen girip bir kahve içme isteği yarattı bende. Oturduğum masanın hemen karşısında sergilenen tasarım t-shirtler, yastıklar, defterler beni al diye bağırıyordu sanki. Aynı tasarım ürünler cafe’nin her bir yanında da görülebiliyordu zaten. Mesela ben kahvemi içerken eşlikçim olarak karşımda çok güzel bir yastık vardı.

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan 2

Burası ufak bir cafe. Bir de üst katı var gerçi. Çalan müzikler öyle keyifli ki insan kalkmak istemiyor yerinden. Kahveler lezzetli, sette sergilenen tatlılar da iştah açıcı! Siz de yeni yerleri keşfetmeyi sevenlerdenseniz Day’e mutlaka uğrayın.

 

Blum Coffee House

Beşiktaş’tan kısa bir yürüyüşle Süleyman Seba Caddesi’nde bulunan Blum Coffee House’a geldik. Burası minik sevimli hoş dekorasyonlu bir mekan. Bu kadar küçük bir alan nasıl böyle güzel dekore edilmiş olabilir demeniz olası. Duvarlarda kuş motifleri ve her yanda kuş kafesleri var.

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan 1

 

Kahveler, poğaçalar, tatlılar, kişler leziz görünüyor. Kahveniz servis edilirken yanında minicik bir red velvet cupcake geliyor, hem lezzetli hem de fotojenik. Ben bu minik cupcakelerle idare edemem derseniz de Organik hamurişleri, browni, cupcake gibi tatlıları ve kişlerini deneyin! Ben keçi boynuzu aromalı lattesini merak içindeyim. Yolumu acilen oralara düşürüp Akali’de güzel bir kahvaltı yapıp ardından Blum Coffee House’ın bu kahve çeşidini tatmalıyım diyorum!

Adres: Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cad. No 64/A Beşiktaş

 

Naz Kavas
Instagram: @nazkavas

Son Bir Ayda Keşfettiğim 6 Mekan

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir