İKİ FAVORİ KEŞİF; ZAPATA BAKERY, KAVA COFFEE

Zapata Bakery

Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu çok kez söylesek de bıkmıyoruz. Akşam oldu mu, sabah olsun da kahvaltı edelimcilerdenseniz özellikle Zapata Bakery’yi ziyaret etmelisiniz. Kadıköy’de lezzetli kahvaltıların sevilen adresi Zapata, şimdi bir de Şevki Bey Sokak’a konuşlandı. Üstelik birçok değişiklik, yenilik eşliğinde, ferah ve şık bir atmosferde!
Ara sokakta olmasına rağmen her daim kalabalık. Kenardaki masalardan birine yerleşip, sokağın nabzını tutmaksa epey keyifli. Bu keyifte o enfes Muhlama, yumurta çeşitleri, kendi yapımları ekşi mayalı ekmekler ve taptaze kahvaltılık ürünlerin de etkisi çok tabii. Bu kadarla da kalmıyor, başarılı şefin elinden çıkan enfes sandviç ve burgerler de denenmeli, üstüne bir de organik zapatista kahveleri eşliğinde tatlılara şans verilmeli. Bizden söylemesi! Kava Coffee

Ara sokakta olmasına rağmen her daim kalabalık. Kenardaki masalardan birine yerleşip, sokağın nabzını tutmaksa epey keyifli. Bu keyifte o enfes Muhlama, yumurta çeşitleri, kendi yapımları ekşi mayalı ekmekler ve taptaze kahvaltılık ürünlerin de etkisi çok tabii. Bu kadarla da kalmıyor, başarılı şefin elinden çıkan enfes sandviç ve burgerler de denenmeli, üstüne bir de organik zapatista kahveleri eşliğinde tatlılara şans verilmeli. Bizden söylemesi!

Adres: Caferağa Mahallesi, Şevki Bey Sokak, No 31, Kadıköy

İKİ FAVORİ KEŞİF; ZAPATA BAKERY, KAVA COFFEE

Kava Coffee

Karaköy‘de her yeni gün yepyeni bir yerle karşılaşıyoruz. Bazısı kalıcı oluyor, bazısı çoktan yok oldu bile. Necatibey Sokak’ta bulunan Kava Coffee ise kalıcı olacak gibi görünüyor. Hafta içi 08:00-20:00, hafta sonu ise 10:00-22:00 arasında ziyaret edebileceğiniz bu yepyeni kahvecinin kahveleri ve tatlıları leziz; ancak benim için en ilgi çekici yanı, take away bardaklarda bulunan şarkı sözleri. Zevke göre değişir tabii; ama çoğu şarkı ve sanatçı benim en sevdiklerim olduğundan bardakları sarıp sarmalayasım geldi. Hatta, orada oturup arkadaşımı bekleyeceğimi bilmeme rağmen take away bardaklarda içtim kahvemi. Oturduğum süre boyunca da hep sevdiğim şarkılar çalınca buraya defalarca geleceğimi anladım. Bunların da ötesinde mekan sahipleri güler yüzlü ve sıcak. Üçüncü dalga kahvecilik anlayışına yeni bir soluk getirecekleri besbelli. İyisi mi siz de uğrayın!

 

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Necatibey Caddesi, No 63, Beyoğlu

 

Naz Kavas
Instagram: @nazkavas

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir