KAMUOYU YOKLAMASI: YENİ NESİL EKMEKÇİLER VE EN SEVİLEN FIRINLAR

“Ekmeğimizin Peşindeyiz!” mottosunun da gereği olarak ekmek konusuna daha fazla ilgi gösterdiğim ortada. Yemeyi de, yemeyip yanında yatıp koklamayı da, fırın önünden geçerken mest olmayı çok seviyorum.

Özellikle son zamanlarda hızlıca yayılan Artizan ekmekçilerle doruklara çıktığımı söyleyebilirim. Ekmek ve fırın ürünleri için favori adreslerim mevcut ama listeyi çoğaltmak adına canım ciğerim arkadaşlarım arasında kamu oyu yoklaması yaptım. İşte ekmek ve fırın konusunda onların favori adresleri, biraz da gerekçeleri!

YENİ NESİL EKMEKÇİLER VE EN SEVİLEN FIRINLAR 23

 

İlk rota,  Nişantaşı Backhouse diyen Esra‘dan geliyor.  Dinkelberger Alman ekmeklerine methiyeler düzüyor kendisi. Backhouse’un ekmeğini hiç denemedim ama ben de unlu ürünler konusunda gayet iyi olduklarını düşünüyorum.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Valikonağı Caddesi, Akkavak Sokak, No 26/A, Şişli

 

 

Başka bir Esra minnoşu ise Kozyatağı’na gitmek için sağlam sebeplerle geldi. Esra’nın övgülerine göre Kozyatağı’ndaki Çiftçi Fırın kalbimi şimdiden çaldı bile. “Özellikle Ramazan Ayı’nda elinizde yumurtanızla gidip, ekstra yumurtalı bir pide bile yaptırabilirsiniz”, diyor.

Adres: Sahrayı Cedit, Mengü Sok. No:28, Kadıköy

 

 

Benim favori ekmekçim 240 Derece ise listeye Candan’ın önerisiyle giriyor.  Çavdarlı ekmeklerinin lezzetine ve doyurucu oluşuna bayıldığını belirtirken, “şu an olsa da yesek” diyor! Ben de diyorum. 240 Derece’ye online yollardan ulaşabilirsiniz. Detayları burada da görebilirsiniz.

 

 

Devreye hamur tüketmekten geri durmaya çalışan Özgür giriyor. Özgür ne önerse denenir. 240 Derece’ye ilave olarak, Maçka’daki Akali’nin ekmeklerini ve kruvasanını listeye ekletiyor. Akali bu konuda gerçekten çok iyi. Benim için de yediğim ekmekler arasında en üst sıralarda. Moda’daki Naan’ın ekmekleriyle tanışmasını ise şöyle özetliyor; daha önce ekmek değil hamur yiyormuşum!

Adres ( Akali ) : Vişnezade Mahallesi, Dibekçi Sokak, No 11/A, Beşiktaş

Adres ( Naan ) : Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No 113, Kadıköy

 

YENİ NESİL EKMEKÇİLER VE EN SEVİLEN FIRINLAR 3

 

Serra‘dan gelen öneriyle de Moda’daki Papatya Fırın’ı ekliyorum listeye. Poğaçalarıyla kalplere ortak olabilir.

Adres: Caferağa, Moda Cd. No:128, 34710 Kadıköy

 

Emre ise çoğumuzun ortak noktası olan Beşiktaş’taki 7-8 Hasanpaşa Fırını’nı listeye ekletiyor. Uff taze taze çıkmış halkalar nefis gidiyor. “Ekleme yapmak istiyorum” diyor ve Balat’taki Evin Pastanesi’ni ekliyor. Çubukları enfes. Gerçekten!

Peki, 7-8 Hasanpaşa Fırını’nın adı nereden geliyor?

Okuma yazma bilmediği için adını yazmakta, imzasını atmakta zorlanan Hasan Paşa’ya, “sen şöyle bir V çiz, yanına da ters V çiz, aralarına çizgi koy, Hasan gibi bir şey olur” denmiş. Bunlar Arap alfabesinde ‘Hasan’ kelimesine yakın bir ses verse de aslında biri 7, diğeri de 8 rakamları imiş. İmzasını 7-8 olarak atmaya başlayan Hasan Paşa’nın adı 7-8 Hasan Paşa olarak kalmış.

Kaynak: Timeout İstanbul

Adres: Sinanpaşa, Beşiktaş

YENİ NESİL EKMEKÇİLER VE EN SEVİLEN FIRINLAR 45

 

Aykun da Moda’daki 700 Gr Bakery‘i yemeklerinin de lezzetli olduğunu belirterek öneriyor. Naan ve Bröd‘e ilave olarak tabii.

Adres (700 Gr) ) : Cafer Ağa Mahallesi Ruşen Ağa Sok No: 3 /C, Moda

Adres: Caferağa, Moda Cd. No:113, 34710 Kadıköy

 

 

Sıradaki durak Kruvasan! Kruvasanlarına ilave olarak ekmeklerinin de mest ettiğini unutmamak lazım. Kruvasan haricinde Kireçburnu Fırını’nı da öneren Manolya’ya sevgiler, saygılar, öpücükler.

Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:10, 34365 Şişli

 

 

Didem ise listeden hiç çıkmayan özellikle tahinli çöreği nefis olan Karaköy’deki Galata Simitçisi’ni öneriyor. Henüz denemediyseniz, mutlaka hafta sonu bir koşun!

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, No 47, Karaköy

 

YENİ NESİL EKMEKÇİLER VE EN SEVİLEN FIRINLAR f

 

Özge’den günü kurtaran bir fırın önerisi geldi. Ekmeğini bilemeyeceğim ama pastane ürünleri konusunda gayet başarılı olan Ofluoğlu Unlu Mamülleri geldi.

Tuğçe’den hala bir türlü deneyemediğim Alishiro önerisi gelince kanayan yarama parmak basılmış oldu.

Yukarıdaki pek çok mekana ilave olarak benim toplu önerilerim ise şöyle; Topağacı’ndaki Nino Bakery, elbette 240 Derece, zaman zaman Grandma, Bröd (kalp).

 

 

Tüm arkadaşlarımın ikinci post için hazırda beklemelerini rica ederim 🙂

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir