Mare of Easttown’u Seven Bu Dizileri de İzler

Bu Mare’nin dünyası ve biz sadece içinde yaşıyoruz.

HBO’nun mutlaka izlenmesi gereken yapımlarından olan ve başrolünde Kate Winslet’ın yer aldığı Mare of Easttown, 2021 yılının iddialı dizilerinden.

Korkunç bir cinayeti çözmekle görevli ve aynı zamanda kendi kişisel sorunlarıyla da uğraşan küçük bir Pennsylvania kasabası dedektifi olan Mare, insanı hemen etkisi altına almayı başarıyor.

Karakterlerin karanlık, ürkütücü konularla ilgili araştırmalarının her zaman kendi hayatlarını da yeniden değerlendirmelerine yol açtığı dizilere doyamıyorsanız, aşağıdaki önerilere de göz atmanızı önereceğim.

The Undoing | BeIN Connect

The Undoing

Mare of Easttown gibi, HBO’nun son cinayet gizemlerinden The Undoing de; birinci bölümden itibaren izleyiciyi ele geçirmeyi başarıyor. Olay örgüsü Mare of Easttown kadar titizlikle ele alınmış değil ama sürükleyici yönü yüksek. Nicole Kidman ve Hugh Grant’ın başrolünde yer aldığı dizide; işlenen bir cinayetle mükemmel hayatların mahvoluşuna da şahit oluyoruz.

The Outsider | BeIN Connect

Gizemli, doğaüstü, ürkütücü gibi anahtar kelimelerle aranız barışıksa The Outsider izlenecekler listenizde rahatlıkla yer alabilir. Stephen King’in aynı adlı romanına dayanan mini dizi, yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosuna (Jason Bateman, Cynthia Erivo ve Ben Mendelsohn) sahip. Dizi, bir çocuğun korkunç cinayetiyle ilgili, görünüşte basit bir soruşturmayla başlıyor. Ancak doğaüstü güç olaya karıştığında, her şey yeniden sorgulanmaya başlar.

Little Fires Everywhere | Amazon Prime’da

Başrollerini Kerry Washington ve Reese Witherspoon’un paylaştığı Little Fires Everywhere, bir gizem ortaya çıkarken karakterlerin de sorunlarını ön plana çıkarması bakımından Mare of Easttown’a benziyor. Dizi, Richardson ailesinin ve hayatlarını alt üst eden esrarengiz bir anne ve kızının iç içe geçmiş kaderlerini gözler önüne seriyor. Hikaye; sırların ağırlığını, sanatın ve kimliğin doğasını, anneliğin vahşi çekimini ve kurallara uymanın felaketi önleyebileceğine inanmanın tehlikesini irdeliyor.

Sharp Objects

Bebişim benim!

Gillian Flynn’in (aynı zamanda Gone Girl’ü kaleme alan) romanından uyarlanan Sharp Objects, işlenen yerel genç kız cinayetlerini soruşturmaya yardımcı olmak için memleketine ve karmaşık ailesine – en hafif tabirle – geri dönen gazeteci Camille (Amy Adams’ın) karakterini merkez alıyor.

Amy Adams ve Chris Messina, Julie & Julia’da birlikte oynadıktan yaklaşık on yıl sonra bu gizem dolu gerilimde birlikte çalıştılar. Bu karanlık gizemi izledikten sonra, önceki projelerinden gelen hafif, dinlendirici, o rahat yemek hissini arzulayabilirsiniz.

True Detective

True Detective’in her sezonu, yeni bir mekanda farklı bir gizemin hikayesini anlatıyor. Louisiana’daki bir seri katil vakasından Kaliforniya’daki yolsuzluğa, Ozarks’taki nesiller boyu süren bir destana…. Üç sezon boyunca diziden hangi oyuncular geçti peki? Mahershala Ali, Rachel McAdams, Woody Harrelson, Matthew McConaughey, Colin Farrell ve daha birçok tanıdık yüz dahil olmak üzere yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosuna sahip. Dizi, son on yılın en karanlık tarzda ve gerçekten ürpertici cinayet gizemlerinden biri.

Twin Peaks

90’ların efsanesi. Mare of Easttown gibi, Twin Peaks’in gizemi de; küçük bir kasabada genç bir kızın ölü bulunmasıyla başlar. Kyle MacLachlan’ın Ajan Dale Cooper’ı canlandırdığı dizinin yaratıcı ekibinde David Lynch yer alıyor.

The Killing

Karanlık bükümlerle bağımlılık yaratan bir suç draması olan The Killing, Seattle’lı bir gencin öldürülmesini ve bunun yol açtığı sürükleyici soruşturmayı işliyor.

Broadchurch | Netflix’te mevcut

Suç draması olan dizi Broadchurch’ün yayınlanmış üç sezonu bulunuyor. Başrollerini David Tennant ve Olivia Colman’ın paylaştığı dizide; bir İngiliz kasabasında küçük bir çocuğun cinayetini araştırılıyor. Temposu ve hikaye biraz ağır gelmişti bana.

Top of the Lake

Yeni Zelanda’da, 12 yaşındaki hamile bir kızın ortadan kaybolmasından sonra, Elisabeth Moss’un canlandırdığı dünyadan bıkmış dedektifi suçu araştırmak için kendi sırlarıyla birlikte kasabasına döner.

The Sinner | Netflix’te mevcut

Gizemler, cinayet çözümleri, mevzular çok derin. Her sezonunda farklı bir hikaye anlatan The Sinner, yayınlanmış üç sezona sahip.

Sıradan insanların nasıl ve neden vahşi suçlar işlediğini inceleyen bir seri.

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir