Yulaflı Granola Bar Nasıl Yapılır?

Oldukça kolay ve lezzetli bir tarif!

 

Düzenli olarak granola tüketen bir insan olmadığımı, sitedeki birkaç postu okuduysanız anlamışsınızdır zaten. Evet, düzenli tüketmiyorum ama yapmaya bayılıyorum.

Granola yapmaya bayılmamın en önemli sebebi, ara ara aklıma esip aldığım poşetteki müslilerden, yulaflardan toptan kurtulma noktası. Bu malzemeleri olduklarından daha da güzel hale getirmek için kesinlikle granola bar yapmalı.

Granola Bar için malzemeler

1 bardak çiğ badem

1, 5 su bardağı yulaf

1 bardak kuru üzüm

2 yemek kaşığı bal, arzuya göre 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi (önerim pekmez olduğu için çok tatlı olmaması adına)

1 yemek kaşığı pekmez ( hafif yanık ve gevrek bir tat sevenlere şiddetle önerilir)

O hazır müsli paketinin içinden çıkan kuru dutu da ekledim. Ölçüleri elinizdeki malzemeyle orantılı olarak artırıp ya da azaltabilirsiniz.

 

Granola Bar Yapımı

Arkadaşımdan aldığım granola tarifinde üzümleri hamurumsu bir kıvam olana kadar blendırdan geçirmek gerektiği yazıyordu ama o an bu durum benim için pek mümkün olmadı. Üzümleri küçük küçük kesmekle yetindim sadece. Bilginize.

Yulaf, badem ve diğer kuru malzemeleri önden 15 dakika boyunca 175 derece fırında kavurursanız süper olur.

 

granola bar tarifi

Bal, fıstık ezmesi ya da pekmezi karıştırıp ocakta biraz ısıtın. Bu kısım tüm malzemelerin birbirine iyice yapışması için.

Isıtılan ballı karışımı, fırında kavurduğunuz kuru malzemelere ekleyerek karıştırınız. Sıra da final sahnesi. Bu karışımı da fırın tepsisine yayınız ve çok kalın olmamasına dikkat ediniz.

15-20 dakika kadar fırında pişiriniz. Dilimlemek için soğumasını bekleyiniz. Fırından çıkığı an hala birbirine yapışmamış gibi durabilir ama soğudukça kendine geliyor.

 

Bu arada ilk başta yapılan, kuru malzemeleri kavurma işine hiç girmeyebilirsiniz de. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp sadece bir kere fırınlama yapabilirsiniz.

Kendi damak tadınıza göre oluşturabilirsiniz. İki kere fırın işlemi oldukça daha kavruk olacağı için bu tadı sevip sevmemenize göre tercih edilebilir.

 

 

granola bar tarifi 6

 

YULAFLI GRANOLA BAR NASIL YAPILIR?

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir