Bir Günlük Food Styling Eğitimi Deneyimim

Bir Günlük Food Styling Eğitimi Deneyimim

Uzun zamandır istediğim bir eğitimi kendime hediye etmeye karar verdim ve çok da derinlere dalıp düşünmeden, uzun uzun araştırmadan ( biraz araştırdım ama eğitime katılan kişilerden detaylar bulmak ne mümkün) gidafotografi.com‘dan ulaştığım Food Styling eğitimine dahil oldum. Tarih Eylül, 2014.

Bir Günlük Food Styling Eğitimi Deneyimim

Yemek fotoğrafçılığının temellerinden biri de kompozisyon

Google’a Food Styling yazınca ilk sırada çıkan gidafotografi.com, tekrar dönüp dönüp araştırma yapmaktan kurtulmama sebep oldu. Eğitmenler arasında yakından takip ettiğim Mehmet Ateş olduğunu görünce ikna olmak çok zor olmamıştı.

Eğitime kesin bir şekilde katılmaya karar verdikten sonra araştırmalara başladım. Beni nasıl bir eğitimin beklediğini az çok anlamaya çalıştım.

Yabancı kaynaklı siteler dışında, 2014 yılı için bahsediyorum tabii, karşıma çok bir şey çıktığını söyleyemeyeceğim. Fakat iki yıl içerisinde tabii ki neler değişti neler. Food Styling konusunda paylaşılan özel püf noktalar oldukça doyurucu.

 

Peki, bir günlük Yemek Fotoğrafçılığı eğitiminde neler anlatıldı?

Tabii ki 10:00-17:30 saatleri arasında gerçekleşen bir eğitimde, anlatıcılar Mehmet Ateş ( Yemek fotoğrafçısı ve La Cucina Italiana dergisi fotoğraf editörü ) ve Erkin Ön ( Yemek fotoğrafçısı. 2008 yılından beri Sofra dergisinin fotoğrafçısı ) de doğal olarak evrenin sırrını verirmiş gibi davranmadı ve temel düzeyde öğrenilmesi gereken her şeyi paylaştılar denebilir.

İlk başta, makine ayarları üzerinde duruldu. Enstantane, ISO gibi kavramlar açıklanarak ilerlendi. Temel ışık bilgisi, kompozisyon, Photoshop üzerinden devam edilen başlıklar oldu.

Eğitimin birinci bölümü teorik olarak bu başlıklarla sürdü. İkinci bölüm ise pratik yaparak geçti. Pratik kısım oldukça keyifliydi elbette. Kompozisyon oluşturmak ve ışığı ayarlayıp çekimi gerçekleştirmek kısmı tamam ama bir de uzun saatler süren çekime dayanacak olan o ürünleri hazırlamak var.

Bu kısım benim için çok geçerli değil ama o iştah açıcı buzlu bardakları hazırlamak da ayrı bir iş ve keyif.

Ve saatler aktı, geçti, genel bilgileri alıp, eğitimden çıktım. Bir de öğle arasında nefis yemekler yedim.

Bir Günlük Food Styling Eğitimi Deneyimim

Yemek fotoğrafçılığında arkadan gelen bir pencere ışığı tercih edilebilir.

Food Styling eğitimine katılmalı mı?

Evet, çünkü eğitimi veren kişilere güveniyorsanız, alınan eğitimin, ne olursa olsun, her zaman işe yarayacağına inanıyorum. Bu eğitime katılmadan öncesinde temel fotoğrafçılık eğitiminizin olması da önemli.

Burada Yemek Fotoğrafçılığı üzerine öğreneceğiniz bilgiler hiç kuşkusuz güzel bir temel oluşturacak. Pratik kısmı için de yanınızda, aklınızdaki tüm soruları sorabileceğiniz eğitmenler olduğu için önemli bir avantaj olacak.

Ama tabii ki, Youtube‘da konuyla ilgili derya deniz videolar olduğunu düşününce, teknik kısımlara da hakimseniz, bu işi böylece hızlıca kotarmak da mümkün. Bol bol pratik yaparak ve video izleyerek kendi kendinizi pişirebilirsiniz.

 

Food Styling eğitiminin ücreti ne kadar?

2014 yılında, ben 300 TL vermiştim ama şimdi 500 TL olduğunu görüyorum. Atölye Programının güncel konu başlıkları da şöyle;

 

– Yemek fotoğrafçılığı için temel fotoğrafçılık
– Yemek fotoğrafçılığının temel malzemeleri
– Işık teknikleri
– Kompozisyon oluşturma teknikleri
– Uygulamalı yemek fotoğrafçılığı
– Raw fotoğrafların işlenmesi ve bazı filtre uygulamaları

 

Bu arada eğitim sonunda katılım sertifikası da verilmekte, bilginize.

Bir Günlük Food Styling Eğitimi Deneyimim

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir