Netflix Dizisi Squid Game Hakkında Birtakım Gerçekler

Uçan, kaçan, hoplayan… Acayip bir dizi olarak ve Netflix’in gelmiş geçmiş en popüler dizisi olmaya aday kimliğiyle kendini tanıttı. Squid Game!

Bir grup yetişkin çocuk oyunu oynuyor, tabii büyük bir para ödülü karşılığı ama kazanan bir kişi olacak. Diğerlerine neler olacak Allah bilir!

Tabii, diziyi izleyenler de biliyor ne olup bittiğini.

Netflix’in bu Güney Kore dizisi, Hwang Dong-hyuk tarafından yazılıp yönetildi. Lee Jung-jae, Park Hae-soo, O Yeong-su, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi ve Kim Joo- ryoung başroldeki oyunculardan. 17 Eylül’de ilk sezonu yayınlanan dizinin fanatikleri şimdiden oluşmaya başladı.

İlk bölümleri izlerken duyduğum heyecanı, artık son bölümlerde duyamadığım ve konunun bağlanma şeklini yüzeysel bulduğum için benim içimde fırtınalar koparamadı ama ilk bölümlerin hatırına, çeşitli ortamlarda üstü kapalı övebilirim.

Bundan sonraki kısım spoiler içerebilir.

Squid Game dizisi hakkındaki birtakım gerçekler:

Squid Game telefon numarası

1) Squid Game dizisinde, gizemli bir adam, katılımcıların büyük miktarda para kazanmak için hayatları üzerine bahse girdiği bir oyuna dahil olmaları için onlara üzerinde telefon numarası yazan kart verir.

Bu telefon numarası gerçek hayatta bir numarayla eşleşmiş ve Koreli telefon numarasının sahibi binlerce kez arama bombardımanına tutulmuş.

Bir günde yaklaşık 4.000 telefon araması aldığını söyledi. Netflix dizisinden haberdar olmadığı için ilk başta spam aramalar olduğunu düşündüğünü söyleyen adam, arayanlardan biri kendisine numarasının dizide gösterildiğini söyledikten sonra neler olduğunu öğrenmiş.

10 yıldır mevcut numarayı kullandığı için numarasını değiştiremeyeceğini ve bunun işiyle bağlantılı olduğunu söylüyor. Bu stresli durumda uykuya dalmak için bile uyku hapları bile kullandığını söyledi.

Squid Game ilk bölüm

2) İlk oyundaki o koca bebeği, gerçek hayatta ziyaret edebilirsiniz.

Dizinin ilk bölümündeki ürkütücü büyük boy bebek gerçek ve Seul’ün yaklaşık üç saat kuzeyindeki kırsal bir bölge olan Jincheon ilçesinde görülebilir. Bebeğin “Squid Game” çekimleri için ödünç alındığı ve daha sonra iade edildiği bildirildi. Oyuncak bebek bir at arabası müzesinin girişini koruyor.

3) Dizideki bir sahne TikTok trendine dönüştü. Dalgona şekerlemesi / Dalgona Candy tarifleriyle doldu TikTok

Dizideki o bölümü hatırlayalım. Şeker, iki basit bileşenden oluşur – şeker ve kabartma tozu – ancak asıl zorluk, üzerine basılan şekli, şekerin kendisini kırmadan yemektir / yerinden çıkarmaktır.

Yönetmenin yorumu şöyle; “yapım ekibi ve ben, dizimizin bir dalgona çılgınlığı başlatması hakkında şaka yapardık ama bunun gerçekten olmasına şaşırdım.”

4) Oyuncuların kaldığı odadaki duvarlarda, oyunların habercisi olan karalamalar var.

Başlangıçta yataklarla kaplı olan yurt duvarları, aslında oyuncuların hangi oyunların oynanacağını görmeleri için ipucu görevi gören çizimlere sahip.

5) Dizi, Güney Kore’nin ve karmaşık tarihinin bir mikrokozmosu olarak da görülebilir.

Squid Game yazarı ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk, dizisinin modern kapitalist toplum için bir alegori (görsel sanat türü) olduğunu söyledi.

Hwang, 2008 yılında Squid Game üzerinde çalışmaya başlasa da, Güney Kore’nin yaşlı yoksulluğu açısından 33 ülkeyi geride bıraktığı bir salgın sırasında prömiyerini yaptı.

Kore Savaşı’nın etkisinin en açık örneği, annesi hala Kuzey Kore’de mahsur kalan bir sığınmacı olan Sae-byeok’un (Hoyeon Jung) hikayesidir. 067’nin hikayesi ve kendisi daha uzun üzere konuşulur gerçi.

6) Seong Gi-hun’un kızıl saçının daha derin bir anlamı var.

Son bölüm, Seong Gi-hun’un oyunları kazandıktan ve ödül parasını topladıktan sonra saçını kırmızıya boyadığını görürüz. Bu, bir zamanlar cana yakın ve neşeli karakterin, arkadaşları da dahil olmak üzere pek çok insanın öldüğünü gördükten sonra artık değişmiş bir adam olduğunu göstermek için sinematik bir karar olsa da, bunun başka bir nedeni olduğuna daha inanılıyor.

Seong Gi-hun ‘kırmızı’yı seçti ve oyunları içeriden aşağı çekmek için maskeli bir muhafız olarak geri dönecek. Biraz gerilimli bir şekilde, seriyi Seong Gi-hun’un oyunların devam etmesine kim izin veriyorsa izini sürmeye kararlı olarak bitiriyoruz.

7) Oh Il-nam (01 yarışmacı), Seong Gi-hun’un babası olduğu iddiası ortaya atıldı.

Ne de olsa Seong Gi-hun’u evde annesiyle birlikte görüyoruz ama babasından hiç bahsedilmiyor ya da konuşulmuyor. Dizi boyunca çiftin ilişkili olduğuna dair ipuçları var. İkili, oyunlardan birinin set tasarımı ile büyüyen mahalleleri arasındaki benzerlikleri tartışıyor ve bu diyaloglar yaşlı adamın Seong Gi-hun’un babası olduğunu öne sürülmesine yol açıyor. Hatta tüm bu oyunların ve düzenin oğlunu bulmak için ortaya çıktığı iddia ediliyor. Turnuvalar, bir baba ve oğlun asla yaşayamadıkları çocukluk eğlencesine sahip olmaları için yeterli mi?

8) Kırmızı kıyafetin ardındakiler kim?

Oyunlarda çalışanların kimliğiyle ilgili bir teori şöyle; kırmızılı gardiyanların aslında eski oyunlardan önceki tüm kazananlar olduğu.

Belki de kazananlar dış dünyaya döndüklerinde tüm ödül paralarını pervasızca harcarlar ve kendilerini borç batağında bulurlar…

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir