Mediterraneo Filmi Nerede Çekildi?

İlham verici lokasyonlar ve insanda yola çıkma isteği uyandıran o sahneler. Sevdiğim filmlerden, çekildikleri yerlerin etkisinde kaldıklarımı mini bir seri halinde paylaşmaya başlıyorum.

İlk film ise; 1991 yapımı Mediterraneo.

Meis’de çekilmiş olan Mediterraneo filmi

Mediterraneo Filminin Konusu

Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ına sahip bir İtalyan filmi. Yönetmen Gabriele Salvatores’in savaş karşıtı hikayesi Mediterraneo, II. Dünya Savaşı sırasında, Ege Denizi’nin ortasında, görünüşte oldukça ıssız bir adada geçiyor. Gemileri İngilizler tarafından batırıldıktan sonra, bir grup İtalyan askeri adaya sığınır, adada zaman geçirmeye başladıkça bölgenin terk edilmediğini fark ederler. Adaya yavaşça yerleşmeye başlarlar. Yunanlılar da İtalyanların zararsız olduğunu anladıklarında, dağlardaki saklanma yerlerinden çıkarlar ve huzurlu yaşamlarına devam ederler. Sonrasında da olaylar gelişir, askerler -neredeyse Allah’ın bile unuttuğu- bu adada kalmanın kötü olmadığını düşünmeye başlar. Aşk, eğlence, dostluk gibi klasik anahtar kelimeler ada ruhunda daha da anlamlanır.

Mediterraneo Filmi Nerede Çekildi?

Filmin çekim yeri, orada bulunmaktan büyük keyif aldığım lokasyonlardan; Meis / Kastellorizo. Türkiye kıyılarının hemen karşısında (Kaş’ın) yer alan ada, ufacık ve oldukça keyifli.

Kalabalık plajlar ve çılgın gece hayatı arıyorsanız Kastellorizo’yu ziyaret etmesenizde olur. Bir zamanlar 15.000 kişi adayı ev olarak adlandırsa da, 1943’te Alman hava saldırılarına karşı onları korumak için Mısır’a tahliye edildiler. Çok azı geri döndü, çoğu Avustralya’ya göç etmeyi tercih etti. Yazları Meis’e gittiğiniz zaman, farklı ülkelerden, topraklarına ziyarete gelen o insanları görebiliyorsunuz.

Kastellorizo ​​Akdeniz’de bulacağınız en huzurlu adalardan biri. Çok az insan var, tabii yazın göbeğinde ya da bayram tatilinde gitmediyseniz. Onun haricinde keyifle zaman geçirebileceğiniz bir yer.

Meis’le ilgili “ne yenir, ne içilir?” gibi kısa önerilerimi de şuraya ekliyorum.

Atina şehrinden Kastellorizo ​​şehrine doğrudan uçuş yok, ancak adaya uçakla Rodos üzerinden ulaşılabiliyor. Evet, adanın bir de küçük havalimanı mevcut. Bir günde yürüyerek bitirebileceğiniz adaya Kaş’tan feribotla geçerli vizesi olan pasaportunuzla geçebilirsiniz.

Adada, filmde gördüğümüz pek çok noktayı şimdi gidildiğinde de görmek mümkün. Filmdeki kilise, Saint George plajına varınca, hemen karşınıza çıkacak.

Ya da köy meydanının görüldüğü yer, tam olarak kapak fotoğrafında duruyor. Oraya uğrayıp, bir limonata içebilirsiniz. Mis!

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir