Netflix’te İzleyebileceğiniz Fransa Yapımı Dizi ve Filmler


*Bu yazı Ocak 2022’de güncellendi.

Aralardan Paris görelim, tekrar tekrar Fransızca öğrenme isteğine kapılalım, yemek+sofra sahneleriyle iştahımızı kabartalım, Fransa’nın çeşitli sokaklarında aşık olalım… Bu Fransa yapımı dizi ve filmler, izlemeye fazlasıyla alışkın olduğumuz Amerikan yapımlarından biraz farklı olabilir. “Farklı dünyalar da var evet!” cümlesini yeniden hatırlamak için oldukça iyi oluyor.

Bu arada içeriklerden bazıları; dil öğrenme (Fransızca) aşamasında öneri olarak listelere girmiş bulunuyor. Hazır, yeni bir yıla da girmişken, yeni bir dil için kolları sıvamaya başlayabiliriz.

Netflix’te İzleyebileceğiniz Fransa Yapımı Diziler

On The Verge (2021)

On The Verge

Amerika + Fransa ortak yapımı On The Verge, Julie Delpy imzası taşıyor. Dizide dört kadın karakter, ironik bir şekilde, kendi yollarını kaybetmenin eşiğindedir. İşsizlik, kaygıyla mücadele verirken, mutsuz anlar da paket program olarak eklenir.

12 bölümden oluşan dizinin ortalarındayım. Julie Delpy’nin canlandırdığı Justine karakteri bir şef ve yemek kitabı yazmaya çalışıyor bir yandan da. Dizinin radarımda olması için benim adıma en yeterli sebeplerden.

Los Angeles’ta yaşayan bu dört kadın karakterin pandemi öncesi hayatlarına fokuslanıyoruz. Julie Delpy’nin bu diziyi hayata geçirme amacı; 40’lı ve 50’li yaşlarının başında, hayatın farklı noktalarında bulunan bu dört kadının kendileri için hayal ettikleri hayatları nasıl yeniden yakalamaya çalıştıklarını incelemek. Ama ortaya çıkan şeyin daha yüzeysel bir anlatım olduğunu düşünüyorum.

Karakterleri izlerken bazen zor tahammül ettiğimi düşününce, anlatılmaya çalışılan kısma kendi kaptırıp çok da havaya giremedim. Kurulu bir olay örgüsü yerine; bu dört karakter ve onların aileleriyle her bölüm farklı bir maceraya atılıyoruz. Ama yine de evler, yemek masaları, Los Angeles havası, yer yer sıcacık yapan sahneler gibi birkaç anahtar kelime için izlemeye değer.

Call My Agent! (2015)

Dördüncü sezonu Kasım 2020’de yayınlanan dizi, keyifli Fransa yapımı dizilerden. Star TV’de yayınlanan “Menajerimi Ara” dizisinin de uyarlandığı hikaye. Menajerler ve ünlü oyuncuların dünyasına fokus yapan bir dizi.

La Mante (2017)

Altı bölümden oluşan bu mini dizi suç, cinayet, gerilim türünden hoşlananlar için. ‘La Mante’ lakaplı bir seri katil, tıpkı onun tarzında işlenen cinayetler ortaya çıkınca, polisle iş birliği yapmaya karar verir.

The Hook Up Plan (2018)

The Hook Up Plan

Yayınlanmış iki sezonu bulunan dizi, kafa dağıtmalık, tatlı, hafif bir şeyler izlemek isterseniz ideal seçim. İlk sezonu, ikiye göre bence daha iyi. İkinci sezonu bitiremedim hala :/

A Very Secret Service (2015)

Eğlenceli bir Fransız yapımı: A Very Secret Service

Paris, 1960. 23 yaşındaki genç André Merlaux, stajyer olarak Fransız gizli servisine katılıyor. Operasyon müdürü Moïse ise onun eğitimini üç deneyimli ajana emanet ediyor ve olaylar da gelişir. Yayınlanmış iki sezonu bulunan dizi, komedi türünde.

 Chef’s Table: France (2016)

Dört bölümden oluşan bu mini seri, karnımı fazlasıyla acıktıran, ilham veren, seyahat isteği uyandıran bir güce sahip. Netflix’in en şahane özgün içeriklerinden olan Chef’s Table programının Fransa ayağı işte. Dünyanın en ünlü Fransız şeflerinden birkaçının yaşamlarına ve mutfaklarına giriyor. Her bölüm tek bir şefe ve onların yaşamlarına, yeteneklerine ve mutfak cennetinden tutkularına odaklanıyor.

Chef’s Table: France programına ek olarak Netflix’te izleyebileceğiniz yemek belgeselleri ve TV şovlarının listesi de linkte.

Family Business (2019)

Fransa’nın esrarı yasallaştırmak üzere olduğunu öğrendikten sonra, bir girişimci ve ailesi, sahip oldukları kasap dükkanını esrarlı bir kafeye dönüştürmek için kolları sıvıyor.

The Chalet (2018)

Heyecan verici senaryosuyla merak uyandıran The Chalet, altı bölümden oluşan bir mini dizi. Yaz kaçamağı için Fransa Alpleri’ndeki ücra bir dağ evinde toplanan arkadaşlar, geçmişin karanlık bir sırrı açığa çıkarken ölümcül bir tuzağa düşer.

Marianne (2019)

Dizi önerileri; git gide gerilim ve korku türlerinin hakimiyetini sırtlamış gibi görünüyor. Fransa yapımı en iyi korku dizilerinden olarak gösterilen Marianne, yayınlanmış bir sezona sahip.

Ünlü bir korku yazarı memleketine geri döndüğünde, hayallerine musallat olan kötü ruhun gerçek hayatta da orada olduğunu öğrenir.

Lupin (2021)

Lupin, Netflix 2021 yapımı dizilerinden

Fransız aktör Omar Sy, Netflix yapımı bu 2021 yılında yayınlanan dizinin başrolünde. Bu, ünlü Fransız karakter, centilmen hırsız Arsène Lupin’in modern bir versiyonu.

Emily in Paris

Fransa yapımı değil tamam ama listede olmayı hak ediyor sanki.

Chicago’da pazarlama yöneticisi olarak çalışan Emily Cooper (Lily Collins), Paris’te hayalindeki işe başlamasıyla birlikte doğal olarak yeni bir maceraya adım atar. Orada, şirkete bir “Amerikan perspektifi” getirmekle görevlendirildi (Amerikan perspektifi halihazırda dünyanın dört bir yanındaki insanların gırtlağından yeterince geçmemiş gibi…). İşler umduğu gibi mi gelişecek, kısmet!

Dizinin yayınlanmış iki sezonu mevcut.

Netflix Dizisi Emily in Paris’in Çekildiği Yerler | 1. ve 2. Sezon

La Revolution (2020)

Bu diziyi henüz izlemeye başlamadım ama konusu ilgimi çekti! 18. yüzyıl Fransa’sında geçen dizide, gizemli bir hastalık; asiler ve aristokrasi arasında acımasız bir çatışmaya yol açıyor.

Netflix’te İzleyebileceğiniz Fransa Yapımı Filmler

Divines (2016)

Divines, Netflix’te.

Netflix’te yer alan Fransa yapımı filmler listesinin ilki olan Divines, bol ödüllü bir yapım. Paris’teki bir banliyöde, şartları çok da iyi olmayan koşullarda yaşayan Dounia, hayatını alt üst edecek genç bir dansçıyla karşılaşır.

 Bad Seeds (2018)

Catherine Deneuve’nun de yer aldığı film, komedi türünde.

Bu film ne zamandır izleme listemde! Wael, Paris’in banliyölerinde, manevi annesi Monique ile birlikte yaşayan ve yaptığı küçük dolandırıcılıklarla hayatta kalmaya çalışan biri. Hayatı, bir arkadaşının kendisine okul sisteminden dışlanmış çocukların merkezinde küçük bir gönüllü iş teklif ettiği gün değişiyor.

Nothing to Hide (2018)

Nothing to Hide, güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip.

Keyifle ve merakla izlenen filmlerden. “Cebimdeki Yabancı” ismiyle Türkiye yapımı bir uyarlaması da mevcut. Filmin aynı zamanda İtalya yapımı hali de mevcut. Hatta tüm yapımlar içerisinden orijinali o. Bir grup arkadaş, buluştukları bir akşam yemeği sofrasında birbirine meydan okur: her arama, SMS, e-posta veya Facebook mesajı ortada paylaşılmalıdır. Hızlı bir şekilde tuzağa dönüşen bir oyun olmaya başlar.

The Intouchables (2011)

Bir aristokrat, yamaç paraşütü kazasından sonra felçli hale geldikten sonra, bakıcısı olması için genç bir adamı işe alır. İlham verici ve gerçekleri hatırlatan filmlerden!

I am Not an Easy Man (2018)

Film, feminizm ve erkek egemen şovenizmi hakkında çok fazla şey söylüyor. Kafasını bir direğe çarpıp, bayıldıktan sonra kadınların egemen olduğu bir dünyaya gözlerini açar.

The Climb (2017)

Nadir Dendoune’un gerçek hayat hikayesine dayanan The Climb, aşkını kanıtlamak için Paris banliyölerinden yolculuğa çıkan genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Dağcılık deneyimi olmamasına rağmen, kız arkadaşına karşı duygularını göstermek için Everest Dağı’nın baş döndürücü yüksekliğine tırmanmaya ant içer.

Journey To Greenland (2016)

Journey to Greeanland, Netflix’te yer alan Fransa yapımı filmlerden

Biraz kar tatili havası alalım! Journey to Greeanland, babasını ziyaret etmek için Grönland’ın kuzeyindeki ücra bir köyüne giden Parisli genç bir aktör olan Thomas’ın hikayesini anlatıyor. Soğuk bir havada izlenecek, nefes kesici manzaralara sahip filmlerden.

Lady J (2018)

Bol eğlence, romantizm ve entrika içeren klasik bir dönem draması arıyorsanız, Lady J iyi bir seçim olabilir. Bu romantizm hikayesi, büyük bir malikanede yaşayan zengin bir dul olan Madame de la Pommeraye’nin hikayesine odaklanıyor. Lady J, 18. yüzyıl’da Fransa’da geçiyor.

Lady J bittikten sonra, dönem işi filmlere biraz daha doymak isterseniz de; Jane Austen romanlarından uyarlanan filmleri linkte bulabilirsiniz.

Wedding Unplanned (2017)

Mathias ve Alexia, uzun süreli ilişkileri giderek eskimekte olan Fransız bir çift. Alexia, Mathias’ın cebinde Düğün planlayıcısının kartını bulunca ise olayların gidişatı için heyecanlanmaya başlar fakat konu tam olarak öyle değil!

The World Is Yours (2018)

Guy Ritchie filmleri tadında, hızlı ilerleyen, olayların havada uçuştuğu, esprili bir film. The World Is Yours, birçok Fransız klişesiyle de aday ediyor ve heyecan verici hikayesine ortak etmeyi başarıyor.

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir