İkame mallar mevzusunun en derin örneklerden biri taa karşınızda. İnek sütü tüketmek istemeyip ama süt içmeye de ara vermek istemiyorsanız aşağıdaki ikameler işinize yarayacaktır diye düşünüyorum.
En sık kullanıldığı yerlerle birlikte, aynı zamanda veganlar için de işe yarayacağını düşündüğüm bir liste tam karşınızda.
SOYA SÜTÜ
Soya sütü son zamanların en çok kalp çalanlarından, değil mi? Soya fasulyesinden elde edilen bu süt, makarna sosu yapımında kullanıldığında da çok leziz olmakta.
Laktoz intoleransı olanlar da kullanabilir.
PİRİNÇ SÜTÜ
En çok sevilen alternatif sütlerden. Soyaya alerjisi olanlar için de can kurtaran nitelğinde. Doğal şekeri ve yüksek kalorisiyle iştah artırma özelliği olduğunu da ekleyeyim.
BADEM SÜTÜ
En çok, kahvede kullanılmakta ancak kahvaltı gevreklerinde ve tatlılarınızda da tercih edebilirsiniz. Yemeklerde de tercih edenler varmış ama sulu kıvamı onu daha çok tatlılar için uygun hale getiriyor sanki.
Laktoz intoleransı olanlar için ideal.
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ
Tadı çok tatlı, bu da onu ev yapımı “dondurma” ve kekler için mükemmel bir üs haline getiriyor. Doymuş yağ içerdiğinden, ölçülü olarak kullandığınızdan emin olun emi.
Aşağıda da Google’da sütle ilgili en çok sorulan sorular ve cevaplarını bırakıyorum.
#1 Süt saf madde midir?
Su, yağ, şeker, protein gibi çeşitli besinlerin karışımından oluşan süt, karışımdır. İçine kendinden başka saf maddelerin dahil olmasıyla karışım ünvanını alır.
#2 Süt homojen mi?
Süt, heterojen karışımdır. Birbiri içinde çözünmeyen karışımdır.
#3 Süt Taksi
Serkan Cömert tarafından kurulan süt taksi projesi, Google’da en çok arananlarından. Bursa’da hizmete veren Süt Taksi, telefonla aldığı siparişleri üç saat içinde adrese teslim ediyor. evlere perakende süt servisi yapan Süt Taksi, bir yıl içerisinde gösterdiği hızlı büyümeyle konuşuluyor.
#4 2019 süt parası ne kadar olacak?
Analık hakkından doğan bir yardım olan süt parası, 2018 yılında 149 TL iken 2019 yılında 180 TL olmuştur.
#5 Balık yedikten sonra süt içilir mi?
Bu soru için uzmanların cevabı her ikisinin de taze olması yönünde. Balık ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmesi tehlikelidir algısı tamamıyla doğru bulunmakta. Zehirlenme belirtileri neler peki; halsizlik, cilt renginde solma, kusma, ishal…
“Balıktan sonra süt içilir mi?” sorusunun cevabı; balık tazeyse, süt ürünleriyle birlikte tüketilebilir.