İlk Avrupa Seyahati Nereye Yapılmalı?

Cümlenin içinde ilk varsa ve bu “ilk”li cümleyi ben kuruyorsam, kararsızlıklardan çıkıp adım atmam mümkün değil.

Benimle aynı durumda olan kişiler varsa, hatta kararsızlıktan da ziyade ilk Avrupa seyahati için o doğru ve mutlak seçimin peşinde ise önerilerim muhtemelen işine yarayabilir.

Bu liste biraz Avrupa’nın favori şehirleri ekseninde oluşturuldu diyebilirim. Hatta çerçeve biraz daha daraldı ve başkentlere odaklanıldı.

Elbette sebebi var!

Bence kesinlikle Avrupa’nın büyük şehirleriyle başlayın bu işe. Evet, başkentler belki fiyat açısından yüksek gelebilir ama ucuz bir seyahat arayışına girişmek için bence ilk yola çıkış çok erken. Rota belirledikten sonra seyahati ucuza getirmeye çalışmak da mümkün ne de olsa.

Tabii  bir de vize durumu var. Öyle her ülke şak diye vize vermeyebiliyor. Planları yaparken bu durumu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

“Şu ülke kötü, bu ülke iyi” vize veriyor gibi net bir ayrım yapmak zor ama ben ilk vizemi Fransa’dan almıştım, üç aylık vizeyle yola devam ettim.

İşte Avrupa’ya ilk kez gideceklere şehir önerilerim şöyle;

Paris | Fransa

Haydi “klişe” gibi görünen bu şehir ile başlayalım. Aslında bana kalırsa hiç klişe değil, benim için mutlaka görülmesi gereken yerler listesinin başında.

Turistik bir gezi için nokta atış olan Paris’in anahtar kelimeleri; Louvre, Eyfel Kulesi, Notre-Dame, Sacre-Coeur, Musée Rodin, Centre Pompidou, Saint-Germain, Seine Nehri (özellikle de akşam karanlığında).

Şehir, dünyanın en güzellerinden biri olarak her listede karşımıza çıkmakta. Ben de ilk yurt dışı seyahatimi Paris’e gerçekleştirdiğim için yanına iki-üç yıldız koyuyorum bu önerinin elbette.

Şehre ilk gidiş gününüzü hafta içi gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Hoş bunu bir tek Paris için değil diğer şehirler için de belirtirim. Çünkü hafta sonu o tatil kafasına hiç denk gelmeyin, en kilit anlarda iletişime geçecek kişi bulamayabilirsiniz.

Metro müthiş bir ağa sahip olduğu için de tüm bu turistik yerleri de elinizle koymuş gibi gezebilirsiniz.

Pahalılık açısından da bence Paris hiç gözünüzü korkutmasın, hesaplı bir otel seçiminde bulunduktan sonra yeme-içme kısmını da gayet ucuza getirebilirsiniz.

Paris kahve molası önerilerimi de şuraya ekliyorum.

Roma | İtalya

İlk Avrupa Seyahati Nereye Yapılmalı?” sorusuna cevap vermeye çalıştığım listenin ikinci sırasında Roma yer alıyor.

Şüphesiz ki, dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Anahtar kelimeler yazmakla bitecek gibi değil ama; Antik Roma, Kolezyum ve Vatikan, Roma’ya yeni başlayanlar için iş görür. Çünkü gezerek öyle 2-3 günde bitirilecek bir şehir değil.

Roma’nın bana biraz pahalı geldiğinin de notunu düşeyim. Özellikle otel seçimi konusunda euro’nun da artışıyla birlikte biraz zorlandığımı hatırlıyorum.

O yüzden bu şehirde fazla uzun kalmayarak mali dengeyi sağlayabilirsiniz.

Şehir yürüyerek gezmeye çok müsait, sokakların tadını çıkarın.

Alternatif Roma yeme-içme önerilerim bu linkte.

 

Amsterdam | Hollanda

Amsterdam da bu listeye benim açımdan yıldızlarla giriyor. Bu kişisel seyahat deneyimlerine göre değişecektir elbette ama Amsterdam benim çok sevdiğim şehirlerden biri oldu.

Mükemmel bir şekilde korunan şehir merkezi, yukarıda söylediğim cümleyi destekliyor. Tren istasyonunun (ki merkezde) ve havalimanının merkeze yakın oluşları da önemli bir nokta bence.

Hatta tren istasyonu merkezde madem, neden atlayıp başka şehirlere gitmeyelim ki? Evet, başka şehirlere de gidiniz. Mesela; Delft.

Düz ayak mis gibi bir şehir olduğu için keyif ala ala takılmak mümkün, ayrıca yukarıdaki iki şehre göre daha sevimli ve bence “cool”.

Hayatın çok ucuz olmadığı gerçeği burada da karşımıza çıkıyor.

Amsterdam yeme – içme önerilerim de şurada.

 

Barselona | İspanya

Barselona’ya henüz gitmedim ama ilk kez yurt dışına çıkacağım zaman “Yola nereden başlasam?” sorusuna, bulduğum ilk cevaplardandı.
Tarih, güneş, sanat, müzik… İnsanı anahtar kelimeleriyle mutluluğa boğacak bir şehir gibi gelmekte bana.

Bologna

Bologna | İtalya

Listeye giren ikinci İtalya şehri. Bologna, daha kompakt bir şehir olmasından ötürü ve kısmen de ucuz bilet bulmanın daha kolay olmasının da avantajıyla, rahatlıkla ilk kez Avrupa’ya çıkacaklara önerebilirim.

Gezmesi kolay ve leziz yemekleriyle de keyifli bir ilk yolculuk yaşamanız mümkün.

Aradığınız Avrupa ruhu bu şehirde olur mu bilmiyorum ama şehri seveceğinizi düşünüyorum.

Bologna yeme – içme önerileri

 

Gittiğim şehirleri de göz önünde bulundurunca benim önerilerim bu yönde. İlave katkıda bulunmak isterseniz, aşağıda paylaşın lütfen, isterseniz instagram’dan da mesaj atabilirsiniz.

Be the first to comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir